AMSTERDAMSKI RED DISTRICT ZA NEZNALICE

objavio 02/10/2010

Amsterdam je prijestonica tolerancije i transparentnosti. Kuće tradicionalno imaju velike prozore, uglavnom bez zavjesa, ništa nije tabu i malo šta se krije od prolaznika. Tako je i u Crvenoj četvrti – ponovo veliki prozori, a umjesto zavjesa polugole žene.

Kao što postoji neformalni izraz kroegenlopen u značenju obilaziti kafane jednu pa drugu i tako redom, tako postoji i izraz hoerenlopen ili bukvalno – ići od jedne do druge prostitutke.

Za one koji upražnjavaju ovaj vid zabave postoji forum www.hookers.nl gdje prvo birate grad, a zatim čitate postove onih koji su seks sa ovakvim djevojkama već iskusili.

A ukoliko pohvatate i savladate osnovni seks-vokabular, saznat ćete detaljne opise onoga što se dešava iza prozora.

A šta se dešava iza prozora?

Dakle, nakon što mušterija uđe, djevojka ugovara posao i navlači zavjesu. Vrlo je važno da već u startu eksplicitno kažete kakav seks imate na umu, kako biste utvrdili konačnu cijenu.

Najklasičnija usluga košta samo 50 €, poznata je kao su.k and fu.k i traje 15-20 minuta. Nakon ovog relativno kratkog vremena provedenog sa verziranim djevojkama, nećete znati kako se zovete. Tako bar priča redovna klijantela.

Prostitutka je zakupac, ona iznajmljuje prozor + radni prostor na određeno vrijeme, najčešće na dan ili pola dana. Ona vabi mušterije, utvrđuje cijenu i sama definira šta joj je u opisu radnog mjesta.

Za radni prostor plaća od 100-150 €, a uspješne prostitutke koje imaju dosta posla, naprave dnevni promet i do 600 €.

Devojke su seksi, uglavnom svijetle puti, europskog porijekla, ali ima i crnkinja i Azijatkinja. Predstavljaju se pod pseudonimom i često će vas slagati odakle dolaze.

Kako je sve počelo?

U Nizozemskoj je otvorena kupovina seksualnih usluga počela još 1815.

Ovaj oblik prostitucije nastao je toleriranjem ‘tihe’ prostitucije u staroj Crvenoj četvrti oko crkve Oude kerk (Nizozemci je zovu ružičasta četvrt – Rosse buurt, a zvanični naziv je Red light district).

Na samom početku, zavjese su bile potpuno navučene, ali vremenom, što je seksualni moral sve više jenjavao, to su zavjese sve više otvarane.

Nakon što su zavjese skroz uklonjene, uslijedilo je otkrivanje na polju odjeće koju su prostitutke nosile. Danas su zavjese navučene jedino u slučaju da je unutra mušterija.

Legalizacijom prostitucije smanjena je viktimizacija prostitutki i stopa kriminala, kao i stopa HIV-a i seksualno prenosivih bolesti među seksualnim radnicama i njihovom klijentelom, piše B92.net.

Vezano putovanje – Amsterdam, avionom, stalni polasci – rezervirajte odmah

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *