AER LINGUS UVODI LETOVE IZ PULE ZA DUBLIN

objavio 21/11/2013

aer-lingus1Irski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Aer Lingus uvodi novu liniju između Pule i Dublina (Od 14. travnja će Pulu i Dublin povezati 2 puta tjedno svakog utorka i subote). Radi se o drugoj liniji irskog prijevoznika prema Hrvatskoj pored linije Dubrovnik – Dublin.  Istra, Kvarner, Sjeverozapad Hrvatske, Slovenija i dio Italije, imat će vezu s Irskom i Dublinom. Aer Lingus uz Dubrovnik, za koji lete već godinama, sada uvode i Istru kao drugu destinaciju u Hrvatskoj.

Aer Lingus upravlja flotom sastavljenom uglavnom od zrakoplova tipa Airbus, i to prema kontinentalnoj Europi, Sjevernoj Africi, Turskoj i SAD-u. Najstarija je irska zrakoplovna tvrtka (osnovana 1936.g.) i njezin glavni ured nalazi se u Dublinu. Pored Dublina (koji je glavni hub) operativne baze Aer Lingusa su Belfast-City, Cork, London-Gatwick, London-Heathrow i Shannon. Flota Aer Lingusa broji 48 zrakoplova te pokriva 77 destinacija.

Irska je otok kontrasta, uz prekrasan krajolik i sela u kombinaciji s uzbudljivim gradovima Dublinom, Corkom i Belfastom. Gdje god išli na Emerald Isle (smaragdni otok, drugi naziv Irske) čeka vas topla dobrodošlica. Ova nova linija dati će putnicima iz Pule i okolnih područja priliku da posjete kozmopolitski grad – Dublin, glavni i najveći grad Irske. Podijeljeno rijekom Liffey, njegovo središte puno je raznih trgovina, restorana i velikih pubova. Bilo šetnjom kroz svjetski poznate gregorijanske ulice, bilo kušajući lokalni Guinness, ili razgledavajući njegove znamenitosti, lako je shvatiti zašto je Dublin jedan od najljepših europskih turističkih odredišta.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar