ADRIA AIRWAYS OKREĆE SE “LOW COST” MODELU POSLOVANJA

objavio 07/05/2014

ADRIA Adria AirwaysNovom poslovnom strategijom slovenski zračni prijevoznik Adria Airways želi se razvijati u smjeru kombinacije klasične aviokompanije i niskotarifnog prijevoznika, rekao je u četvrtak, 17. travnja na konferenciji za novinare Iztok Franko, direktor marketinga te tvrtke.

Prema njegovim riječima, tvrtka Adria Airways je u prva tri mjeseca ove godine broj prevezenih putnika povećala za oko 10 posto, dok je prosječna cijena vozne karte smanjena za oko pet posto.

U zadnjih 20 godina u avioprijevozu prisutne su stalne promjene, a posebno je izražen agresivan dolazak niskobudžetnih prijevoznika, čemu se slovenska tvrtka želi prilagoditi, rekao je Franko.

Zbog trendova koje diktiraju niskotarifne komanije mijenjaju se očekivanja putnika i na njihove odluke bitno utječu čimbenici kao što su cijena, vozni red i sigurnost, dok ostale usluge poput prtljage, hrane, rezervacije sjedala odlaze u drugi plan, objasnio je Franko.

Adria Airways je predstavio i svoju novu uslugu SkyShop koja putnicima u ekonomskom razredu omogućuje kupovinu hrane i pića po vlastitom izboru.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *